Bestuur

We vinden het als stichting en bestuur essentieel om Amsterdam als samenleving te weerspiegelen. Ons bestuur zet zich onbezoldigd in om de buurtfondsen in de stad te laten bloeien. Meer over de wijze waarop het bestuur en directie haar functie uitoefent, vind je hier in het bestuurs- en directiereglement.

Anna Timmerman | voorzitter

Anna Timmerman is algemeen directeur van Vredesorganisatie PAX. Zij werkte daarvoor als consultant. Ze adviseerde fondsen, filantropen, non-gouvernementele organisaties en culturele instellingen op het gebied van governance, fondsenwerving en strategie. Eerder was zij directeur van de Nederlandse tak van Human Rights Watch.

Ama Koranteng-Kumi | Algemeen bestuurslid

Ama Koranteng-Kumi is oprichter van de stadstuinen Bloei & Groei in stadsdeel Zuidoost. Zij geeft hiernaast seminars, workshops en coaching over verschillende onderwerpen: o.a. persoonlijk leiderschap, diversiteit & inclusie, groene en creatieve steden.

Said Bouhbouh | Penningmeester

Said Bouhbouh is Interim Controller bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hiervoor had Said volledige als consultant financiële en zakelijk-controlerende verantwoordelijkheden voor diverse opdrachtgever. Hij ondersteunt lokale bedrijven met betrekking tot analyse, forecasting en budgettering. Met zijn allround financiële ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het bestuur.

Gitta van der Meer | Secretaris

Na ruim 6 jaar als advocate te hebben gewerkt is Gitta van der Meer sinds 2011 in verschillende rollen en functies actief in het maatschappelijk veld. Daarnaast was zij twee jaar buurtcomitélid van Fonds voor Oost. Zij versterkt ons bestuur met haar juridische kennis, ervaring vanuit de buurtcomités en kennis van fondsen en goede doelen.

Melchior Bussink | Bestuurslid

Melchior Bussink is werkzaam als hoofd Fondsen & Stichtingen bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Sinds 2019 is hij buurtcomitélid van Fonds voor Noord. Vanuit professioneel oogpunt zet Melchior zijn kennis en netwerk in om onze stichting verder te helpen groeien en samen te werken met een breed scala aan maatschappelijke partners en ondernemers. 

© 2022 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer