18 oktober 2022

De stad viert feest op weg naar 750 jaar Amsterdam

In het kader van de 750e verjaardag van Amsterdam in 2025, vinden er deze maand in heel Amsterdam vieringen plaats. Mogelijk gemaakt dankzij onze buurtfondsen!

Zo werd er afgelopen zondag in Zuidoost een buurtkookboek samengesteld in Restaurant Elixer, met foto’s en recepten uit de buurt. Maar de aankomende tijd kan je nog bij genoeg feestjes aanschuiven. In Zuid krijgen kinderen de kans om te ervaren hoe het is om een circusartiest te zijn! Van 19 tot en met 21 oktober kunnen zij zich uitleven in het Sarphatipark met acrobatiek, koorddansen, rola bola, jongleren, clowning springtouwen en meer!

Of kom 20 oktober naar de verjaardag van het Van Eesteren Paviljoen. Vanaf vandaag is er 5 dagen lang van 12.00-17.00u een gratis programma met activiteiten, en tentoonstelling over stedelijke vernieuwing, het buitenmuseum en kom vooral ook naar de verjaardagsborrel op 20 oktober.

Op 27 oktober is het feest in Bos en Lommer waar je in speeltuin Gibraltar 750 jaar terug in de tijd reist! Met diverse Middeleeuwse activiteiten en workshops en een archeoloog die van alles verteld over “Amstelredamme” in de Middeleeuwen.

De feestelijke initiatieven van bewoners in het kader van 750 jaar Amsterdam worden mogelijk gemaakt door Mensen Maken Amsterdam en onze 7 buurtfondsen! Benieuwd naar welke andere vieringen nog meer plaatsvinden dit weekend en de komende jaren in aanloop naar het 750ste jubileumjaar? Bekijk hier het programma.