Mensen Maken Amsterdam & 750

Op 27 oktober 2025 bestaat de stad Amsterdam 750 jaar. Hoera! Mensen Maken Amsterdam werkt samen met Amsterdam 750 om de verjaardag van de stad in verschillende buurten te vieren. Hiervoor ontvangen wij geld van Amsterdam 750. Een feestje vieren doen wij graag met zo veel mogelijk bewoners van de stad. Daarom verdelen we de komende jaren met onze 7 buurtfondsen geld om dit feest in heel Amsterdam te vieren. 

Mensen Vieren Amsterdam

Vier samen met buurtbewoners de verjaardag van Amsterdam! Tijdens de speciale themaronde ‘Mensen Vieren Amsterdam’ kun je makkelijk en snel een aanvraag doen voor jouw idee. Indienen kan van 1 juli t/m 1 augustus en je kunt maximaal 1500 euro aanvragen.  

Mensen Vieren Amsterdam LIVE

Kom ook op 30 september naar de OBA Oosterdok en luister naar vijf ideeën om de verjaardag van Amsterdam te vieren in de buurt. Jouw stem is belangrijk want het beste idee wint 3000 euro om hun verjaardagsinitiatief uit te voeren. 

Stichting Amsterdam 750

Wil je het echt groots aanpakken en de verjaardag van de stad met anderen tot een spektakel maken? Kijk dan op de website van Stichting Amsterdam 750. Zij verdelen tot € 50.000 voor ideeën en initiatieven in alle stadsdelen.

Andere ideeën voor jouw buurt

Heb je een ander idee voor jouw buurt, maar heeft het niets te maken met de verjaardag van Amsterdam? Dan helpen we nog steeds graag mee.  De buurtfondsen zijn er voor alle Amsterdammers die een idee hebben om de buurt mooier, groener of veiliger, kleurrijker of schoner te maken. Ook projecten die mensen met elkaar verbinden en die de saamhorigheid in de buurt kunnen vergroten helpen wij graag. De buurtfondsen geven geld, zodat bewoners dit idee zelf kunnen uitvoeren. Klik hieronder door naar het fonds uit jouw buurt voor meer informatie.

© 2024 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer