Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat de stad Amsterdam 750 jaar. Hoera!
Mensen Maken Amsterdam werkt samen met Amsterdam 750 om de verjaardag van de stad in verschillende buurten te vieren. Hiervoor ontvangen wij geld van Amsterdam 750. 

Een feestje vieren doen wij graag met zo veel mogelijk bewoners van de stad. Daarom verdelen we de komende jaren met onze 7 buurtfondsen geld om dit feest in heel Amsterdam te vieren. 

Mensen vieren Amsterdam 

Vind jij het leuk om samen met jouw buurt de verjaardag van Amsterdam te vieren? Dan kan je in juli 2023 weer een aanvraag doen bij onze buurtfondsen. Denk bijvoorbeeld aan een plan voor het opknappen van een gedeelde tuin met een daarna een feest voor de buurt. Een tentoonstelling waarin de geschiedenis van de buurt centraal staat. Of een koffiemiddag waarin buren verhalen aan elkaar vertellen. Dan helpen wij jou graag. Lees verder om te weten hoe je dit kunt organiseren en hoe wij jou kunnen helpen!

Amsterdammers konden hun ideeën om rondom 27 oktober iets leuks voor hun buurt te organiseren aan ons doorgeven. Deze aanvragen zijn behandeld door de buurtcomités van de buurtfondsen.

Wil je het echt groots aanpakken en de verjaardag van de stad met anderen tot een spektakel maken? Kijk dan op de website van Stichting Amsterdam 750. Zij verdelen € 10.000, € 20.000 of € 50.000 voor ideeën en initiatieven in alle stadsdelen. Hierbij is het wel nodig dat er ook geld wordt geïnvesteerd vanuit jezelf of vanuit andere organisaties. Ook moet je verplicht samenwerking met minimaal twee andere partijen. Voor meer informatie klik hier.

Andere ideeën voor jouw buurt

Heb je een ander idee voor jouw buurt, maar heeft het niets te maken met de verjaardag van Amsterdam? Dan helpen we nog steeds graag mee.  De buurtfondsen zijn er voor alle Amsterdammers die een idee hebben om de buurt mooier, groener of veiliger, kleurrijker of schoner te maken. Ook projecten die mensen met elkaar verbinden en die de saamhorigheid in de buurt kunnen vergroten helpen wij graag. De buurtfondsen geven geld, zodat bewoners dit idee zelf kunnen uitvoeren. Klik hieronder door naar het fonds uit jouw buurt voor meer informatie.

© 2023 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer