Over ons

Stichting Mensen Maken Amsterdam

Stichting Mensen Maken Amsterdam beheert de zeven Amsterdamse buurtfondsen. Fonds voor Zuid, Oost, Noord, West, Centrum, Nieuw-West en Zuidoost ondersteunen kleinschalige buurtinitiatieven die als doel hebben om hun stukje Amsterdam mooier, groener, veiliger, kleurrijker of schoner te maken. Dit zijn projecten waar buurtbewoners actief bij betrokken zijn, die mensen met elkaar verbinden en die saamhorigheid in de buurt vergroten. Want vaak weten buurtbewoners zelf het beste wat er in hun buurt nodig is! 

Kaart van Amsterdam met onze fondsen erop en voor wie onze buurtfondsen zijn en voor welke thema's er wordt aangevraagd.
Buurtfondsen

Elk buurtfonds heeft een eigen lokale coördinator en een buurtcomité. De lokale coördinator is hét aanspreekpunt van het buurtfonds. Iedereen die iets wil weten, geven of aanvragen, kan bij hen terecht. Daarnaast begeleiden zij de vergaderingen. Het buurtcomité bestaat uit ongeveer 10 buurtbewoners. Dit comité beslist acht keer per jaar welke initiatieven zij ondersteunen. 

Lijkt het jou leuk om buurtcomitélid te worden? Omdat je enthousiast bent over je buurt, omdat je benieuwd bent naar het initiatief van jouw buurtgenoten, omdat je graag in gesprek gaat met anderen over wat jouw buurt nodig heeft, of omdat je wilt ervaren hoe het is om als fonds geld te verdelen. Neem dan contact op met jouw lokale coördinator. Buurtcomitéleden kunnen trainingen volgen over besluitvorming, communicatie en werving en er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de buurtfondsen. 

Team

Bekijk hier ons team!

Vacatures

Bekijk hier onze vacatures.

© 2024 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer