Over ons

Stichting Mensen Maken Amsterdam

Mensen Maken Amsterdam bestaat uit vier medewerkers .Zij ondersteunen de zeven buurtfondsen waar nodig. Bijvoorbeeld door te zorgen dat de verschillende buurtfondsen van elkaar kunnen leren. Ook hebben wij contact met mensen en organisaties die geld willen doneren aan de buurtfondsen. En zetten wij ons in om de buurtfondsen bekender te maken bij de inwoners, bijvoorbeeld door posters en flyers te maken.
Stichting Mensen Maken Amsterdam heeft een ANBI-status.

Buurtfondsen

Mensen Maken Amsterdam bestaat uit zeven buurtfondsen die dicht bij de bewoners van Amsterdam staan. Elk buurtfonds heeft een eigen lokale coördinator en een buurtcomité. De lokale coördinator is hét aanspreekpunt van het buurtfonds. Iedereen die iets wil weten, geven of aanvragen, kan bij hen terecht. Daarnaast begeleiden zij de vergaderingen. Het buurtcomité bestaat uit ongeveer 10 buurtbewoners. Dit comité beslist elke 2 maanden welke initiatieven zij ondersteunen.

Lijkt het jou leuk om buurtcomitélid te worden? Omdat je enthousiast bent over je buurt, omdat je benieuwd bent naar het initiatief van jouw buurtgenoten, omdat je graag in gesprek gaat met anderen over wat jouw buurt nodig heeft, of omdat je wilt ervaren hoe het is om als fonds geld te verdelen. Neem dan contact op met jouw lokale coördinator. Buurtcomitéleden kunnen trainingen volgen over besluitvorming, communicatie en werving en er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de buurtfondsen.

Bestuur

Het bestuur zet zich in om de buurtfondsen in de stad zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij de buurten mooier, groener en veiliger kunnen maken. We vinden het als stichting en bestuur belangrijk om Amsterdam als samenleving te weerspiegelen. Lees hier meer over onze bestuursleden.
Wil je meer weten over wat het bestuur en directie precies doet? Lees dan het bestuurs- en directiereglement.

Beleid

Lees hier ons beleidsplan voor de komende vijf jaar:

Jaarverslagen & Jaarrekeningen

Op het gebied van governance viel Stichting Mensen Maken Amsterdam t/m 2019 onder de verantwoordelijkheid van Prins Bernhard Cultuurfonds. De jaarrekening van 2019 kun je daarom hier terugvinden.

Reglementen

© 2023 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer