Buurtcomités

Ieder buurtfonds bestaat uit een buurtcomité van ongeveer 10 buurtbewoners en één lokale coördinator die het contact onderhoudt met de aanvragers en de vergaderingen leidt. Op dit moment zijn er in totaal ongeveer 75 buurtbewoners actief als buurtcomitélid voor hun buurtfonds. De buurtcomitéleden komen uit verschillende wijken, zijn van verschillende leeftijden en hebben verschillende expertises. Zij beslissen iedere maand samen welke initiatieven zij ondersteunen.

Er zijn veel redenen om plaats te nemen in het buurtcomité. Omdat je enthousiast bent over je buurt, omdat je benieuwd bent naar het initiatief van jouw buurtgenoten, omdat je graag in gesprek gaat met anderen over wat jouw buurt nodig heeft, of omdat je wilt ervaren hoe het is om als fonds geld te verdelen. Buurtcomitéleden kunnen trainingen volgen over besluitvorming, communicatie en werving en er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de buurtfondsen.

Lijkt het jou leuk om buurtcomitélid te worden? Neem dan contact op met jouw lokale coördinator. Wil je weten wie er in het buurtcomité van jouw buurtfonds zit? Ga dan naar de website:

Het buurtcomité van Fonds voor Oost
Het buurtcomité van Fonds voor Centrum
Het buurtcomité van Fonds voor Nieuw-West
Het buurtcomité van Fonds voor Noord
Het buurtcomité van Fonds voor Zuidoost
Het buurtcomité van Fonds voor Zuid
Het buurtcomité van Fonds voor West

© 2024 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer