Organisatie

Eefke van Nuenen | oprichter en directeur

Eefke is al sinds de start van Fonds voor Oost in 2012 betrokken bij Mensen Maken Amsterdam. Vanaf 2020 vervult zij de rol van directeur. Als expert op kunst- en cultuurgebied, met een nadruk op beleid en financiering, hebben fondsen haar altijd gefascineerd. Ze vindt dat de buurtfondsen de mooiste en eerlijkste manier zijn om als fonds geld te verdelen en zo invloed uit te oefenen op je omgeving. Ook heeft ze ervaren dat niet iedereen vanzelfsprekend de weg weet te vinden naar de grote fondsen en dat de buurtfondsen daarin van toegevoegde waarde zijn. Ze hoopt dan ook dat Mensen Maken Amsterdam bijdraagt aan een Amsterdam dat van iedereen blijft. Voor en door bewoners!

Ailbhe Cunningham | organisatie en aansturing buurtfondsen, begeleiding vrijwilligers

Na haar master Kunstbeleid- en Management ging Ailbhe aan de slag in de fondsenwereld en als onderzoeker. Haar werk bestond onder andere uit research, communicatie en het behandelen van aanvragen. Na een aantal jaar betrokkenheid als lokale coördinator van Fonds voor Oost richt ze zich sinds 2018 op de oprichting en aansturing van de (nieuwe) buurtfondsen in Amsterdam. Ailbhe ziet Mensen Maken Amsterdam als een plek waar het mogelijk is te experimenteren met nieuwe vormen van fonds-zijn. Samen met alle Amsterdammers.

Eva Nieuwenhuis | relatiebeheer en fondsenwerving

Eva werkte al enkele jaren als strategisch adviseur en fondsenwerver voor projecten in de culturele en maatschappelijke sector toen ze in 2018 begon bij Mensen Maken Amsterdam. Ze is er sindsdien vol voor gegaan omdat ze ziet dat de initiatieven van Amsterdammers, hoe klein ook, echte impact maken in de buurten en op de levens van buurtbewoners. Eva gelooft dat de buurtfondsen een hele goede manier zijn om mensen met goede ideeën op weg te helpen en hen te belonen voor hun initiatief. Als Amsterdammer hoopt ze dat we de stad elke dag een beetje meer naar onze hand kunnen zetten, dat steeds meer Amsterdammers opstaan en in actie komen. Wij maken Amsterdam!

Joya Mooi | communicatie

In 2021 is Joya Mooi gestart bij Mensen Maken Amsterdam als communicatie freelancer. De voorgaande tien jaar heeft ze veel ervaring opgedaan in het culturele werkveld in Amsterdam, waaronder op het gebied van PR met een focus op online communicatie. Momenteel is Joya muziekprogrammeur bij Podium Mozaïek en actief als muzikant. Bij Mensen Maken Amsterdam ziet Joya een schat aan verhalen, initiatieven en ideeën die de stad verrijken. Hoe meer Amsterdammers hun liefde tonen voor hun buurt, des ter meer impact we kunnen maken op elkaar en op de wijze hoe we elkaar zien in onze buurt en onze stad!

© 2022 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer