Organisatie

Eefke van Nuenen | oprichter en directeur

Eefke is al sinds de start van Fonds voor Oost in 2012 betrokken bij Mensen Maken Amsterdam. Vanaf 2020 vervult zij de rol van directeur. Als expert op kunst- en cultuurgebied, met een nadruk op beleid en financiering, hebben fondsen haar altijd gefascineerd. Ze vindt dat de buurtfondsen de mooiste en eerlijkste manier zijn om als fonds geld te verdelen en zo invloed uit te oefenen op je omgeving. Ook heeft ze ervaren dat niet iedereen vanzelfsprekend de weg weet te vinden naar de grote fondsen en dat de buurtfondsen daarin van toegevoegde waarde zijn. Ze hoopt dan ook dat Mensen Maken Amsterdam bijdraagt aan een Amsterdam dat van iedereen blijft. Voor en door bewoners!

Ailbhe Cunningham | organisatie en aansturing buurtfondsen, begeleiding vrijwilligers

Na haar master Kunstbeleid- en Management ging Ailbhe aan de slag in de fondsenwereld en als onderzoeker. Haar werk bestond onder andere uit research, communicatie en het behandelen van aanvragen. Na een aantal jaar betrokkenheid als lokale coördinator van Fonds voor Oost richt ze zich sinds 2018 op de oprichting en aansturing van de (nieuwe) buurtfondsen in Amsterdam. Ailbhe ziet Mensen Maken Amsterdam als een plek waar het mogelijk is te experimenteren met nieuwe vormen van fonds-zijn. Samen met alle Amsterdammers.

Yacine N’diaye | regie en aansturing procedures buurtfondsen

Yacine ging na het afronden van haar masters Kunstbeleid- en Management, en Advies en Verandermanagement aan de slag bij diverse culturele organisaties en festivals. Momenteel werkt ze bij naburige rechtenorganisatie NORMA en als adviseur bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Voor Mensen Maken Amsterdam coördineert Yacine de procedures van buurtfondsen, wat o.a. betekent dat zij bij elke buurtfondsvergadering aanwezig is. Voor de toekomst heeft zij de wens dat steeds meer Amsterdammers hun eigen buurtfonds leren kennen, en ook zij hun mooie plannen en initiatieven kunnen gaan realiseren, samen met en voor de buurt. 

Eva Nieuwenhuis | relatiebeheer en fondsenwerving

Eva werkte al enkele jaren als strategisch adviseur en fondsenwerver voor projecten in de culturele en maatschappelijke sector toen ze in 2018 begon bij Mensen Maken Amsterdam. Ze is er sindsdien vol voor gegaan omdat ze ziet dat de initiatieven van Amsterdammers, hoe klein ook, echte impact maken in de buurten en op de levens van buurtbewoners. Eva gelooft dat de buurtfondsen een hele goede manier zijn om mensen met goede ideeën op weg te helpen en hen te belonen voor hun initiatief. Als Amsterdammer hoopt ze dat we de stad elke dag een beetje meer naar onze hand kunnen zetten, dat steeds meer Amsterdammers opstaan en in actie komen. Wij maken Amsterdam!

Jeffrey Retz | stagiair communicatie

Jeffrey mag zich sinds november 2020 de eerste stagiair bij Mensen Maken Amsterdam noemen. Na zijn diploma voor het hoger algemeen voortgezet onderwijs te behalen aan het Calandlyceum, is hij in 2019 begonnen met de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit hij in het tweede jaar van de opleiding. Zelf is Jeffrey geboren en getogen in Amsterdam Nieuw-West. Het verrijken van buurten spreekt hem aan. De levensvisie van anderen is wat hem interesseert. Mensen Maken Amsterdam geeft hier gehoor aan door daadwerkelijk met buurtbewoners in gesprek te gaan. Jeffrey heeft een open houding en kan makkelijk communiceren. Hij zal aan de slag gaan op de communicatie-afdeling en hoopt hier zijn kennis en vaardigheden binnen het vakgebied uit te breiden en zichzelf verder te ontplooien.