1 december 2022

Fatima Essahsah nieuw bestuurslid Stichting Mensen Maken Amsterdam 

Stichting Mensen Maken Amsterdam is verheugd met de aantreding van Fatima Essahsah per 25 november 2022 als bestuurslid. Met deze aanstelling neemt Fatima haar ondernemende geest en ervaring op het gebied van culturele diversiteit en inclusie mee naar het bestuur.  

Vanuit professioneel oogpunt zet Fatima haar kennis en netwerk in om onze stichting verder te helpen groeien en de effecten van inclusie en saamhorigheid van alle buurtfondsen op bestuurlijk niveau zichtbaar te maken. Daarnaast richt Fatima zich op het ‘duurzaam nalatenschap’ van MMA aan de stad Amsterdam. 

Momenteel is Fatima werkzaam als oprichter en eigenaar van Bureau YAN: een advies- en projectbureau gericht op de vergroting van culturele diversiteit en inclusie in de creatieve sector. Daarnaast werkt Fatima als sieraden ontwerper voor de duurzame sieradenlijn STONES STORIES en geeft n.a.v. haar onderzoek naar Imazighen lezingen over het cultureel erfgoed van Noord-Afrika. Namens STONES STORIES zet Fatima zich in als lid van de adviescommissie van Craft Counsel Nederland in teken van duurzame ambacht en cultureel erfgoed. 

Fatima: ‘Amsterdam is één van de meest culturele steden van de wereld en mijn geliefde stad. Werken als bestuurslid voor MMA geeft mij ruimte om mee te denken aan de strategie van de organisatie die bruggen kan bouwen tussen bottom-up bewonersinitiatieven en gemeenten/bedrijven.’

Zij versterkt ons bestuur dat bestaat uit voorzitter Anna Timmerman, secretaris Gitta van der Meer, bestuurslid Melchior Bussink en penningmeester Said Bouhbouh.

Lees hier meer over het bestuur van de Stichting. Voor vragen mail Kyra van Hoof (directeur Mensen Maken Amsterdam).