31 oktober 2019

Fonds voor Zuid is gelanceerd!

Op woensdag 30 oktober 2019 vond de lancering van Fonds voor Zuid plaats bij het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam Zuid. Kinderen van het Nautilus maakten een tekening waarin ze lieten zien hoe zij hun buurt het liefst zagen. Later op de dag werd er met buurtgenoten, comitéleden en andere betrokkenen verder nagedacht over wat Fonds voor Zuid voor de bewoners van Zuid kan betekenen. 

De komende maanden zal het buurtcomité – gewapend met een grote houten kist vol met ideeën van buurtbewoners – de verschillende buurten intrekken om te vertellen over het buurtfonds.

Fonds voor Zuid is opgericht naar het voorbeeld van Fonds voor Oost, Fonds voor Nieuw-West, Fonds voor Noord en Fonds voor Zuidoost. Elke bewoner van Amsterdam Zuid met een goed idee voor de buurt kan binnenkort terecht bij het eigen buurtfonds. Op dit moment loopt er een pilotronde speciaal voor iedereen die in Zuid woont en verbonden is aan een onderwijsinstelling. Wil je meer weten over Fonds voor Zuid of de speciale eerste aanvraagronde? Neem een kijkje op www.fondsvoorzuid.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *