Mensen Vieren Amsterdam

Op 27 oktober is Amsterdam jarig en een feestje vieren doen wij graag met zo veel mogelijk Amsterdammers. Heb jij een tof idee om jouw stad/buurt/straat/buren in het zonnetje te zetten? Doe dan gemakkelijk en snel bij ons een aanvraag.  

Iedereen met een goed idee om de verjaardag van Amsterdam te vieren kan een aanvraag indienen. Je kunt maximaal €1.500 aanvragen. Je mag ook een bedrag voor een onderdeel van je project aanvragen. Je kunt dit geld aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen.  De deadline is 28 juni voor 12:00 uur.

Om het geld aan te vragen moet jouw project aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk dat: 

  • jouw idee rondom de verjaardag van Amsterdam plaatsvindt (27 oktober 2023 – maximaal twee weken hiervoor of twee weken hierna)  
  • jouw idee te realiseren is met ongeveer €1500   
  • jouw idee draait om het vieren van jouw stad/buurt/straat/buren   
  • je bewoners actief bij het project betrekt 
  • de activiteiten worden gedaan met vrijwilligers 
  • je goed kunt uitleggen waar je het geld dat je aanvraagt voor gaat gebruiken 
  • de persoon die het geld aanvraagt woont en/of werkt in Amsterdam 
  • je samenwerkt met bestaande organisaties (als dit mogelijk is) 
  • jouw project nog niet van start is gegaan op het moment van aanvraag 

Houd er rekening mee dat als je aanvraag wordt goedgekeurd, je jouw project maximaal twee weken voor 27 oktober 2023 of maximaal 2 weken erna moet uitvoeren. Denk je dat dit niet gaat lukken? Leg dan in je aanvraag uit waarom je meer tijd nodig hebt. 

Als de kosten voor jouw project hoger zijn dan €1.500 kun je via het stadsdeel, andere fondsen of organisaties, of via crowdfunding meer geld aanvragen. Ook kun je een deel van het project met jouw eigen geld betalen. Als je meer geld nodig hebt dan je hier kunt aanvragen, is het belangrijk dat je bij je aanvraag uitlegt waar je extra geld gaat aanvragen. 

Hulp nodig bij het aanvragen? 

Heb je nog vragen? Of vind je het lastig om het aanvraagformulier in te vullen? Stuur ons een mailtje of kom naar het Mensen Maken Amsterdam inloopspreekuur. Elke woensdag van 14:00 tot 17:00 uur op de Oostenburgermiddenstraat 214. 

Aanvraag indienen 

Door op onderstaande knop te klikken, kan je een aanvraag doen. Het duurt maximaal 15 minuten om het formulier in te vullen. Download het aanvraagformulier hier. De deadline is 28 juni voor 12:00 uur.

Wanneer je een bijdrage hebt ontvangen van Mensen Maken Amsterdam horen wij graag na afloop hoe het project is verlopen. Hier kun je je verantwoording indienen samen met (enkele) foto’s. 

Beschikbaar budget 

Om de verjaardag van Amsterdam te vieren is er in totaal €20.000 beschikbaar voor initiatieven uit de hele stad. Alle aanvragen worden beoordeeld door een samengesteld comité van bewoners en de lokale coördinatoren van de buurtfondsen.  

© 2023 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer