10 mei 2022

Mensen vieren Amsterdam!

Op 27 oktober 2025 bestaat de stad Amsterdam 750 jaar. Hoera! Mensen Maken Amsterdam werkt samen met Amsterdam 750 om de verjaardag van de stad te vieren in de buurt. Hiervoor ontvangen wij een financiële bijdrage van Amsterdam 750. 

Een feestje vieren doen wij graag met zo veel mogelijk bewoners van de stad. Daarom verdelen we de komende jaren met onze 7 buurtfondsen in juli geld om dit feest rondom 27 oktober in de buurt te vieren. Om te zorgen dat de buurtfondsen ook ná 2025 de plek is waar bewoners hun buurt vieren, wordt de organisatie en zichtbaarheid van de buurtfondsen versterkt. 

Amsterdammers kunnen een plan indienen om rondom 27 oktober hun buurt in het zonnetje te zetten. Dat plan kan je in de vorm van een simpele aanvraag via de websites van de buurtfondsen bij ons neerleggen. Je kunt maximaal €3.000 aanvragen als stichting of vereniging en €1.500 als privépersoon. Er is in totaal € 35.000 beschikbaar voor initiatieven in de hele stad. Betrokken bewoners beoordelen de plannen en besluiten welk plan geld krijgt. Kijk voor wie de plannen beoordelen, de criteria en deadlines op de websites van: Fonds voor OostFonds voor NoordFonds voor Nieuw-WestFonds voor ZuidoostFonds voor ZuidFonds voor West en Fonds voor Centrum.

In juli gaan we dus in het bijzonder op zoek naar projecten in de buurt met een extra feestelijk tintje, dat past binnen Mensen vieren Amsterdam en de programmapijler De stad maken we samen van Amsterdam750.  Eigenaarschap en burgerschap voor iedereen staan centraal. Zie https://amsterdam750.nl/plan-amsterdam-750/.

Meer weten? Lees verder op onze partnerpagina rondom Amsterdam 750.