4 februari 2020

Vacature lokale coördinator Fonds voor Centrum

Stichting Mensen Maken Amsterdam is op zoek naar een lokale coördinator voor Fonds voor Centrum. Dit gaat om een betaalde functie voor 4-8 uur per week (totdat het fonds lokaal up and running is). De lokale coördinator is de belangrijkste lokale ambassadeur van het buurtfonds; het gezicht en aanspreekpunt van Fonds voor Centrum in de buurt.

De werkzaamheden zijn gericht op het stimuleren en behouden van lokaal en financieel draagvlak:

• Lokale bekendheid genereren, communicatie, social media
• Vormt het contact tussen het buurtfonds en Stichting Mensen Maken Amsterdam
• Zorgt voor de werving van vrijwilligers (voor het buurtcomité en ambassadeurs voor het buurtfonds) . • Zorgt voor enthousiasme en betrokkenheid van inwoners en ondernemers bij het buurtfonds • Organisatie van de oprichting en lancering van Fonds voor Centrum

Profiel lokale trekker:

• Jonge man/vrouw, startend in opbouwen van carrière en netwerk, wonend of werkend in Amsterdam Centrum
• Affiniteit met de sociale en culturele, inhoudelijke kant van Fonds voor Centrum (een groot hart voor Amsterdam Centrum)
• Goed bekend met nieuwe sociale media en het gebruik daarvan bij het opbouwen van draagvlak
• Van nature een goede netwerker (nieuwsgierig, betrouwbaar, goed in follow-up van gesprekken en verbinden van kansen en mensen)

Fonds voor Centrum is een buurtfonds in oprichting. Het fonds wordt opgericht naar het format van de zes bestaande buurtfondsen in Amsterdam: Fonds voor Oost, Fonds voor Nieuw-West, Fonds voor Noord, Fonds voor Zuidoost, Fonds voor Zuid en Fonds voor West. De buurtfondsen zetten zich in voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooiere, groenere, meer veilige, kleurrijke of schonere buurt. Het gaat hierbij om projecten die de buurt verrijken op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, welzijn, gezondheid, ouderen, kunst, natuur, sport, jeugd en veiligheid. De nadruk ligt op de actieve betrokkenheid van bewoners, de onderlinge verbinding van mensen en het verhogen van saamhorigheid in de buurt. De verschillende buurtfondsen werven en verdelen lokaal geld. De buurtfondsen worden hierin ondersteund door Stichting Mensen Maken Amsterdam.

Interesse of meer weten? Neem contact op met Ailbhe Cunningham via ailbhe@www.mensenmakenamsterdam.nl​ of bel naar 06 25 30 57 78.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *