17 maart 2020

Hoe gaan de buurtfondsen om met het coronavirus?

Veel van onze aanvragers worden getroffen door maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bestrijden. De buurtfondsen en Stichting Mensen Maken Amsterdam doen hun best om mensen te helpen. Wij zullen op maat beoordelen of wij iets voor jullie kunnen betekenen. Als er vragen of problemen zijn rondom jouw toegekende project: neem contact op met je lokale coördinator en we zoeken naar een oplossing.

We blijven staan voor onze missie om de buurt mooier, groener, socialer en kleurrijker te maken. We zullen mensen blijven ondersteunen in het realiseren van deze missie. Dat betekent dat wij nieuwe aanvragen die via de websites binnenkomen blijven beoordelen en waar passend geld zullen toekennen. Het kan wel voorkomen dat het behandelen van een aanvraag iets langer duurt. De lokale coördinator houdt jullie hiervan goed op de hoogte.

Het is belangrijk voor aanvragers om te beseffen dat sommige projecten op dit moment niet ondersteund kunnen worden, bijvoorbeeld initiatieven waar veel mensen voor bijeenkomen. Wanneer een project ingaat tegen de maatregelen rondom het coronavirus, kan een project hierop worden afgewezen. Tegelijkertijd zien wij nu al om ons heen allerlei initiatieven ontstaan van Amsterdammers die elkaar op creatieve wijze helpen. Juist daarom vinden wij het belangrijk om als buurtfondsen actief te blijven en dergelijk initiatief mogelijk te maken. Samen kunnen we nog steeds een hoop voor elkaar betekenen.

Stichting Mensen Maken Amsterdam en de buurtfondsen werken momenteel vanuit huis. Daarom kun je ons het beste bereiken via e-mail. Kijk hier voor alle contactgegevens. We volgen daarnaast de laatste ontwikkelingen op de voet. Als de maatregelen tot verder in het jaar van toepassing zullen zijn, passen wij uiteraard ook ons beleid hierop aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *