2 april 2020

Creatief buurtinitiatief in tijden van “social distancing”

Op zaterdag 14 maart ging het project “Children’s Art Gallery” van kunstenaar Kamila Wolszczak van start – met een paar kleine aanpassingen vanwege het coronavirus – in broedplaats Oldschool in Amsterdam Zuid. In workshops begeleidt Kamila kleine groepjes kinderen uit de buurt met het maken van kunst van gevonden voorwerpen. Het is haar missie is om de verbeeldingskracht van kinderen serieus te nemen en samen dagelijkse objecten om te zetten in iets speciaals. 

Het eindresultaat is een tentoonstelling op Gaasterlandstraat 5, onder andere in de ronde ramen van het Oldschool gebouw. De tentoonstelling is geopend vanaf 4 april tot eind mei Iedereen is van harte welkom om de speciale kunstwerken van de kinderen te komen bekijken. Leuk in deze tijden van “social distancing,” want je kunt gewoon buiten langs de ramen lopen om de kunst tot je te nemen.  

In deze speciale periode is het natuurlijk niet meer mogelijk om met een feestelijk samenzijn de tentoonstelling te openen. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden in dit digitale tijdperk. De opening vindt nu plaats via een online streaming video op de Facebook-evenementpagina van Kamila’s atelier; SUW Art Mediation op 4 april 2020. 

De Children’s Art Gallery is een van de eerste projecten die een bijdrage heeft gehad van Fonds voor Zuid. We zijn trots op dit mooie initiatief! 

Foto: Tomas de Loo